Äärivasemmisto vastaan black metal

Kun olin nuori, metallia häiritsivät uskonnolliset konservatiivit. Kouluissa esitettiin ohjelmia, joissa metallin kuuntelemisen väitettiin johtavan saatananpalvontaan ja huumeisiin. Erilaiset herättäjät kulkivat kouluissa kertomassa, että Jeesus voi pelastaa Saatanan vaikutukselta, ja kristityt pyrkivät parhaansa mukaan protestoimaan hevikeikkoja.

Nykyään heviä häiritsevät aivan toisenlaiset uskonnolliset konservatiivit: nimittäin vasemmistolaisen ideologian ääripäät, kuten anarkistit ja antifa. Vaikka heidän motiivinsa ovat pinnalta katsottuna erilaisia kuin vanhoillisten kristittyjen, pohjimmiltaan ne perustuvat samoihin ajatuksiin: pelkoon, moraaliseen puritanismiin ja autoritäärisyyteen.

Viime vuosina useita metallikeikkoja on peruttu tai yritetty saada peruutetuiksi äärivasemmiston toimesta. Peruskaava on, että äärivasemmisto keksii jonkin bändin tai tapahtuman olevan natsistinen (yleensä hyvin hatarin perustein), minkä jälkeen he järjestävät maalittamis-, painostus- ja uhkailukampanjan bändiä, keikkapaikkoja tai keikkajärjestäjiä kohtaan.

Viimeisin tällainen tapaus on Turku Saatanalle VII -ekstrememetallitapahtuma. Antifasistit olivat saaneet päähänsä, että tapahtuma on natsistinen, minkä vuoksi he järjestivät kampanjan tapahtuman keikkapaikkaa, Turun Kårenia kohtaan. Lopulta Kåren alistui kampanjan alle ja Turku Saatanalle -tapahtuman järjestäminen keikkapaikassa kiellettiin. Turku Saatanalle löysi nopeasti uuden esiintymispaikan Turun Logomosta, mutta kaikki vastaavat tapaukset eivät pääty yhtä positiivisesti.

black_metal_against_antifa_by_smushrcz_dc4qo7y
Taake, Marduk ja Graveland ovat vain muutamia bändeistä, joita äärivasemmisto pitää natseina. (KUVA: SmushrCZ)

Äärivasemmiston keikkaterrori on jatkunut jo vuosia

Äärivasemmistolaisten painostuskampanjoita metallikeikkoja ja -tapahtumia kohtaan tapahtuu joka vuosi useita. Onneksi hyvin harva näistä kampanjoista realisoituu koskaan siten, että painostettu bändi tai tapahtuma perutaan. Valitettavasti kuitenkin liian usein totalitaristiset ääriliikkeet saavat voittoja, joita niiden ei tulisi vapaassa yhteiskunnassa saada yhtä ainoata.

Vuoden 2015 heinäkuussa helsinkiläisessä heviravintola PRKL:ssä oli määrä esiintyä joukko bändejä: Death Key, Vapaudenristi ja Goatmoon. Ravintola kuitenkin joutui mustamaalaus- ja painostuskampanjan kohteeksi, jonka päätteeksi se joutui peruuttamaan tapahtuman.

Antifasistien mukaan kyseessä oli natsistinen keikka, jonka tarkoituksena oli levittää äärioikeistolaista propagndaa. Lopulta tämä antifasistien ”täysmittaiseksi natsikeikaksi” mainostettu tapahtuma järjestettiin turkkilaisten maahanmuuttajien pitämässä Alem-pizzeriassa.

Maaliskuussa 2018 antifasistit yrittivät vaatia black metal -legenda Taaken esiintymisen kieltämistä, tosin tuloksetta. Äärivasemmisto oli aikaisemmin onnistunut perumaan Taaken keikan New Yorkissa antifasistisen painostuskampanjan avulla. Antifasistit olivat muun muassa uhkailleet hakkaavansa Taaken keikalle osallistuneet fanit.

”Tämä on täydellinen osoitus siitä, miten valheita ja vääriä totuuksia ja syytöksiä levittämällä sekä väkivallalla uhkailemalla pieni ryhmä vasemmistokiihottajia pystyy pakottamaan agendaansa valtavirran kurkusta alas ja riistämään musiikinkuuntelijoilta vapauden osallistua haluamilleen keikoille ja elää elämäänsä ilman kostoiskun pelkoa,” Taake kommentoi.

Joulukuussa 2018 oululainen Turpajuhulat-musiikkitapahtuma ilmoitti Curse Upon a Prayerin keikan perumisesta. Virallista syytä perumiselle ei annettu, mutta ilmeisesti Tilaa kulttuuria ry oli saanut viestejä, joissa Curse Upon a Prayerin kerrottiin olevan natsifasisti johtuen bändin islam-vastaisista lyriikoista.

Tammikuussa 2019 uusvasemmistolaiset onnistuivat painostamaan Ääniwalli-klubia perumaan metallitapahtuma Perkelefestin. Antifasistien mukaan tapahtumaan soittamaan kiinnitetyt Wintermoon, Antimateria ja Aegrus olivat natsifasisteja, koska bändit olivat esimerkiksi soittaneet samoilla keikoilla ja festareilla kuin natsibändit.

Taake_Throne_Fest_Kuurne_15_05_2016_01-Vassil
Myös black metal -legenda Taake on äärivasemmiston mielestä natsi ja fasismi. (KUVA: Vassil)

Äärivasemmisto käy hybridisissisotaa metallia vastaan

vartisverkoto
Antifalla on mm. ”natsivahteja”, jotka selvittävät epäiltyjä natsiyhteyksiä.

Hybridisodankäynnillä tarkoitetaan modernin konfliktin muotoja, joissa perinteiseen fyysiseen vahingoittamiseen yhdistetään muita vaikutuskeinoja, kuten psykologista sodankäyntiä ja taloudellista manipulaatiota. Äärivasemmiston toiminta muistuttaa tällaista hybridisotaa, vaikkakin pienemmässä mittakaavassa. Antifasistit käyttävät hyväkseen niin fyysistä väkivaltaa kuin myös informaatiovaikuttamista, propagandaa ja painostamista.

Vasemmiston yleinen toimintapa menee suurin piirtein seuraavalla tavalla: Ensin joku antifasta etsii ja löytää sopivan kohteen. Tämän jälkeen hän jakaa kohteen muille esimerkiksi äärivasemmistolaisten keskustelupalstojen kautta. Tämän jälkeen anarkistit, antifasistit ja muut äärivasemmistolaiset yhdessä päivittelevät, miten natsistista, antifeminististä ja fasistista. Kun kohde on löydetty ja demonisoitu, äärivasemmistolaiset alkavat tehdä, mitä ikinä heidän pieniin päihinsä pälkähtääkään taistellakseen tätä koettua fasismia vastaan.

Suurin osa antifasistien toiminnasta on sähköpostien ja muiden viestien lähettelyä. Antifasistit saattavat väittää ryhtyvänsä boikottiin tai mustamaalaavansa yritystä. Joskus he uhkailevat jopa suoralla väkivallalla. Toiminta kuitenkin rajoituu yleensä pelkkään päänaukomiseen Internetissä, eivätkä antifasistit tyypillisesti edes kuuntele äärimetallia, minkä vuoksi heidän boikottiuhkauksensa ovat merkityksettömiä.

Antifasistit valitsevat kohteensa hyvin epämääräisten syytösten perusteella. Joku bändi on saattanut esimerkiksi soittaa jonkin äärioikeistolaisen bändin kanssa tai sitten jonkin bändin jokin jäsen on joskus ollut jollain demolla, jossa joku soittaja on joskus jossain haastattelussa ilmaissut äärioikeistolaisia kantoja. Antifasistien puritaanisessa etiikassa mikään yhteys fasismiin, rasismiin tai sadismiin – oli se todellinen tai kuviteltu – oikeuttaa kohdetta vastaan hyökkäämisen.

Äärivasemmiston näkökulmasta metallikeikat, joissa soittaa heidän mielestään sopimaton bändi, ovat rekrytointitapahtumia äärioikeistolle. Vaikka bändit olisivat miten apoliittisia, äärivasemmisto keksii kyllä, miten pelkkä bändien esiintyminen on äärioikeistolaisuutta. Äärivasemmiston retoriikassa tätä kutsutaan ”metapoliittiseksi fasismiksi”. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan kyse on ”erilaisesta vaikuttamisesta.”

Kukaan normaali metallia kuunteleva ihminen ei koskaan ajattelisi, että ”hei, käynpä kuuntelemassa tuota hevikeikkaa ja värväydyn sitten nousuhumalassa äärioikeistoon.” Tämä on kuitenkin juuri äärivasemmiston näkemys vastustamistaan metallikeikoista.

Joskus – onneksi hyvin harvoin – äärivasemmiston toiminta menee sanoista tekoihin. Ulkomailla yksi tunnetuimmista antifan hyökkäyksistä tapahtui Montrealissa 2016 Messe des Morts -metallitapahtuman yhteydessä. Graveland-bändin oli määrä soittaa tapahtumassa, mutta antifa oli toista mieltä ja järjesti häiriköintikampanjan tapahtumaa vastaan. Mielenosoituksessaan antifa muun muassa heitteli savupommeja, lähetteli pommiuhkauksia ja hyökkäsi ihmisten kimppuun.

Suomessa toistaiseksi pahin – tai ainakin pahin valtavirtamedian huomion herättänyt – antifan hyökkäys musiikkitapahtumaa kohtaan sattui vuoden 2017 itsenäisyyspäivänä. Vantaalaisessa Bar Rock Bearissa oli määrä järjestää keikkailta, jossa soittivat bändit Vapaudenristi, Sankar’hauta ja Pyhä kuolema. Ennen keikkaa Bar Rock Bearin omistaja Veikko Bakkerin 3 autoa sytytettiin tuleen. Bakker perheineen oli aikaisemmin saanut myös uhkailuviestejä.

”Päätimme aloittaa itsenäisyyspäivän juhlinnat jo maanantain pikkutunneilla ja käydä sytytyspalojen kanssa baarin omistajan kohtipihalla. Emme viipyneet pitkään, mutta lähtiessämme pihalla olleet autot liekehtivät jo iloisesti,” anarkistit kertoivat Takku.net-palstalla.

autopalobar rock bear
Antifasistit polttivat kolme ravintoloitsija Vekko Bakkerin omistamaa autoa. (KUVA: Veikko Bakker)

Turku Saatanalle kiteytti äärivasemmiston tyypillisen toiminnan

Melkein kaikki äärivasemmiston operaatioista jäävät vaille suurempaa mediahuomiota. Äärimetalli on yleisesti varsin marginaalinen genre ja äärivasemmisto kohdistaa hyökkäyksensä yleensä pienimuotoisia tapahtumia ja keikkailtoja vastaan. Välillä tähän tulee poikkeuksia, joista kenties parhaana esimerkkinä Turku Saatanalle -tapahtumaan kohdistuneet hyökkäykset, joista uutisoitiin laajasti myös valtavirtamediassa.

Turku Saatanalle on vuosittain Metallihelvetti-keikkajärjestäjän järjestämä äärimetalliin keskittyvä tapahtuma, joka kokoaa yhteen ison liudan marginaalimetelin artisteja ja heistä diggailevia faneja. Vuonna 2017 Turku Saatanalle joutui äärivasemmiston kohteeksi antifasistien keksittyä, että tapahtumassa soittavat Naer Mataron ja Sielunvihollinen olivat natsistisia.

Kreikkalaisen Naer Mataronin yhteydessä natsisyytökset johtuivat siitä, että yksi bändin perustajajäsenistä, Giorgos Germenis, oli istunut yhden kauden Kreikan parlamentissa äärioikeistolaisen Golden Dawn -puolueen edustajana. Bändi kuitenkin perustettiin jo noin 20 vuotta ennen Germenisin parlamenttikautta, eikä Germenis edes ollut tulossa soittamaan koko Turku Saatanalle -tapahtumaan. Bändi on myös ilmoittanut, että sen musiikki ei ole lainkaan poliittista.

Sielunvihollista taas pidettiin rasistisena, koska sen sanoituksissa kritisoidaan rankalla kädellä kristinuskon lisäksi myös islamia. Mitään rodullisia teemoja bändin musiikissa ei ole.

naermataron
Naer Mataron oli äärivasemmiston mielestä natsistinen, koska yksi bändin jäsenistä oli istunut kauden parlamentissa kauan bändin perustamisen jälkeen. (KUVA: Naer Mataron)

Äärivasemmistolaiset masinoivat Internetissä spam-and-destroy-kampanjan, jossa he lähettelivät anonyymisti painostavia viestejä muun muassa tapahtumaan lippuja myyvälle Tiketille ja Levykauppa Äxälle sekä tapahtumapaikkana olleelle Gongille. Viesteissä uhkailtiin muun muassa boikoteilla, maineen tahrimisella ja muilla vastaavilla asioilla, mikäli Naer Mataronin ja Sielunvihollisen esiintymistä ei peruuteta. Antifa-aktivistit soittelivat jopa suoraan Gongin työntekijöille, joilla ei ollut mitään tekemistä itse tapahtuman kanssa.

Turku Saatanalle -painostus ulottui jopa parlamentaariselle tasolle. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson lähetti ravintola Gongin edustaja Mirva Merimaalle sähköpostiviestin, jossa hän muun muassa uhkaili, että mikäli keikkaa ei peruta, on todennäköistä, että Gongia kohtaan käynnistetään laaja ja näkyvä boikottikampanja. Lopulta Gongi ilmoitti, etteivät Naer Mataron tai Sielunvihollinen esiinny tapahtumassa. Facebookissa Andersson kehui painostuskampanjaa kirjoittamalla ”Hienoa toimintaa”.

Naer Mataronin ja Sielunvihollisen keikka Turussa jouduttiin perumaan, mutta Metallihelvetti päätti järjestää Vantaan Bar Rock Bearissa tapahtuman Revanssi Saatanalle, jossa kielletyt bändit esiintyivät. Antifa ei jättänyt myöskään tätä tapahtumaa rauhaan, vaan ennen keikkaa joukko äärivasemmiston sankareita kävi tukkimassa Bar Rock Bearin vessoja jonkinlaisella laastilla. Keikka itse sujui erinomaisesti, vaikka antifa onnistuikin aiheuttamaan jopa 30 000 euron vahingon.

UK_vessan_vandalisoineet
Revanssi Saatanalle pidettiin menestyksekkäästi, vaikka joukko äärivasemmistolaisia kävikin tekemässä ravintolalle ilkivaltaa. (KUVA: Bar Rock Bear)

Äärivasemmisto vastustaa klassista käsitystä sananvapaudesta

Metalli on aina ollut kuviakumartamatonta, kapinallista ja anteeksipyytelemätöntä. Metalliskenessä ei yleisesti ottaen nähdä ongelmana minkäänlaista kapinallista symboliikkaa, oli sitten kyseessä hakaristi tai risti ylösalaisin. Samassa hevitapahtumassa saattaa olla soittamassa sellaisia bändejä kuin radioystävällinen pop’n’roll-bändi Amaranthe että avoimesti natsisymboliikkaa imagossaan hyödyntävä Satanic Warmaster. Tämä yleinen suvaitsevaisuuden linja näkyy metallikulttuurissa esimerkiksi siten, että hevifestareissa on keskimäärin paljon vähemmän järjestysongelmia tai rikollisuutta kuin muilla festareilla.

Metalliskenessä ei jakseta paheksua sitä, mikä järkyttää ja mikä ei. Koko metallikulttuuri on lähtökohtaisesti ristiriidassa valtavirtakulttuurin kanssa, eikä se pyri millään tasolla miellyttämään tai olemaan jotenkin yleisesti hyväksyttävää. Metalli on aktiivisesti erottanut itsensä mainstreamista eikä ole koskaan hakenut valtavirran hyväksyntää. Ennemminkin metalli on hakenut valtavirran paheksuntaa. Metalli – etenkin sen äärimuodot – on aina asettunut eräällä tavalla ”elitistiseksi” ja vaikeasti ymmärrettäväksi.

Sen sijaan vasemmistolainen musiikkialakulttuuri pyörii nykyräpin ja erilaisten punkin muotojen ympärillä. Niiden sanoma on pohjimmiltaan sosiaalisesti hyväksyttyä. ”Syrjintä on pahaa, chillailu on hyvää, köyhillä on kurjaa.” Äärivasemmiston musiikkikulttuurissa ei juurikaan ole mitään aidosti hyökkäävää tai valtavirtakulttuuria loukkaavaa, vaan se on enemmänkin valtavirtakulttuurin turhautumisen kanavointia.

Klassisen liberalismin suhtautuminen sananvapauteen voidaan tiivistää virkkeeseen ”en ole samaa mieltä kanssasi, mutta olen valmis kuolemaan sen puolesta, että saat sanoa mitä haluat.” Äärivasemmisto sen sijaan kannattaa käännettyä sananvapautta.  Äärivasemmiston näkökulmasta on oikeutettua estää joidenkin sanan- ja ilmaisunvapaus, mikäli sen nähdään edistävän äärivasemmiston vastaisia näkökulmia. Jos jokin mielipide tai näkemys, oli se taiteellinen tai poliittinen, ei äärivasemmistoa miellytä, he katsovat oikeudekseen ja jopa velvollisuudekseen estää tämän mielipiteen esittämisen. Äärivasemmistolaiset ovat valmiita taistelemaan sen puolesta, että kaikki eivät saisi sanoa, mitä mieltä ovat.

hail-satan-not-heil-hitlerDanielMaraat
Nykymaailmassa on hyväksyttyä sanoa ”tapetaan kristityt”, mutta ei ”olen ylpeästi eurooppalainen”. Äärivasemmisto pyrkii käyttämään väkivaltaa ajaakseen nimenomaan sosiaalisesti hyväksyttyjä teemoja.

Metalli painottaa vapaan itseilmaisun tärkeyttä

On olemassa black metal -bändejä, jotka laulavat suoraan ja häpeilemättä kansallissosialismista, natseista ja holocaustista. Näitä bändien musiikkia sanotaan usein NSBM:ksi, eli national socialist black metaliksi. Jotkin NSBM-bändeistä, tai osa niiden jäsenistä, saattavat olla myös poliittisesti vakaumuksellisia kansallissosialisteja, ainakin sanan jossain merkityksessä.

Toisaalta joillekin black metal -bändeille natsisymboliikkaa käytetään tuomaan esille black metallin perinteisiä teemoja. Nykyään juuri kukaan ei järkyty, jos joku haluaa syöttää kristityt leijonille ja polttaa kirkot, mutta natsisymboliikka on edelleen eräänlainen tabu, jonka avulla voidaan aidostikin luoda järkytystä valtavirrassa. Ei siis ole ihme, että metalli on syleillyt siihen liittyvää tematiikkaa.

Yksi mustan metallin ydinteemoista on aina ollut antiuskonnollisuus. Metallin alkuaikoina suurin osa antiuskonnollisuudesta kohdistui luonnollisesti kristinuskoon. Nykyään islamin merkityksen ja kannatuksen kasvaessa metallin ydinalueilla, kuten Euroopassa, tämä antiuskonnollisuus luonnollisesti laajentuu koskemaan myös islamia. Äärivasemmistolaisille on tyypillistä yhdistää uskontoon kohdistuva kritiikki etniseen ryhmään kohdistuvaan kritiikkiin, minkä vuoksi ei ole omituista, että islam-kriittiset metallibändit saavat vasemmistolaisilta helposti ”rasisti”-leiman.

Pohjimmiltaan syillä, motiiveilla tai erityisemmin käytetyn estetiikan loukkaavuudella ei ole metallissa väliä. Metalli on aina ollut äärimmäisen monipuolista eivätkä mitkään loukkaavat, tabumaiset tai muutoin sosiaalisesti kyseenalaiset aiheet ole olleet kiellettyjä. Metallikulttuuri on äärimmäisen heterogeenistä ja metallifanit vielä kulttuuriaankin monimuotoisempia.

Vai että laulaa tämä bändi natsismista? Onpa kamalaa. Tämä toinen bändi laulaa siitä, että raiskataan omaa äitiä perseeseen. Nightwish lauloi vuosien ajan siitä, miten ihana pelastaja Jeesus on, mutta tästä huolimatta monet Samperia palvaavat metalli-ihmiset ottivat sen omakseen. Siis samat metalli-ihmiset, jotka saattoivat kuunnella myös kansallismytologista Burzumia ja satanismia ylistävää Emperoria.

Metallin näkökulma sananvapauteen ja itseilmaisuun voidaan yleisesti tiivistää ajatukseen ”tee mitä tahdot”. Sen sijaan äärivasemmistolla on täysin päinvastainen kanta, minkä vuoksi rakentava vuoropuhelu näyttää lähestulkoon mahdottomalta. Äärivasemmisto katsoo, että väkivallasta laulaminen on suurempi paha kuin aktuaalinen ja todellinen väkivalta. Äärivasemmiston näkökulmasta kaikki pyörii politiikan, antifasismin, fasismin ja muiden vastaavien ilmiöiden ympärillä. Metallissa se ei pyöri.

satnaic warmaster
Metallifaneille ei ole mikään ongelma, vaikka samalla keikalla tai festarilla esiintyisi sekä valtavirran poppimetallia että radikaalimpaa äärimetallia, kuten Satanic Warmaster. (KUVA: Satanic Warmaster)

Metalliveljeys on vahvempaa kuin äärivasemmisto

Äärivasemmiston painostus metallikeikkoja kohtaan tulee jatkumaan niin pitkään kuin se on tuloksellista. Joka kerta, kun äärivasemmisto onnistuu saamaan tapahtuman peruttua, heidän määrätietoisuutensa vahvistuu ja vastaavat, entistä tiukemmat kampanjat ovat vain ajan kysymys.

Keikkajärjestäjien, tapahtumapaikkojen ja vastaavien kannattaa ymmärtää, että antifasistit – etenkin mihinkään toimintaan aktiivisesti ryhtyvät – ovat erittäin pieni, ehkä muutamien kymmenien kokoinen ryhmä ihmisiä. He ensisijaisesti lähettelevät netissä viestejä ja koittavat saada jonkinlaisen some-kohun aikaiseksi. Pahimmillaankin he tekevät yleensä lähinnä ilkivaltaa.

Metalli on yksi Suomen suurimmista alakulttuureista ja musikaalisista vientituotteista. Suomessa on tuhansia ja taas tuhansia hevareita ja hevifaneja. Metallistit ovat keskimääräistä lukeneempia, rauhallisempia ja kaljaanmenevämpiä tyyppejä, joilla on paljon potentiaalia sekä luoda että tuhota ilmiöitä. Nettivasemmistolaisten painostus ei ole mitään verrattuna metallin rinnalla. Baarit, keikkajärjestäjät, festarit ja muut saavat enemmän rahaa metallisteilta kuin mitä he voisivat koskaan saada anarkomarkoilta.

Me tavalliset metallifanit voimme taistella tätä vastaan lähettämällä omalta puoleltamme palautetta niille keikkapaikoille ja muille toimijoille, jotka alistuvat äärivasemmiston vaatimuksiin. Toisin kuin äärivasemmisto, meidän ei pidä alentua uhkailuihin tai törkyyn, vaan selvästi ja rehellisesti kertoa mielipiteemme tästä touhusta.

Lisäksi voimme tukea niitä bändejä ja tapahtumia, jotka ovat joutuneet kansalaistotalitarismin uhreiksi. Voimme ostaa niiden levyjä, paitoja tai jotain muita tukituotteita. Voimme myös pitää asiaa esillä ja tällaisten tilanteiden kohdalla jakaa asiaa ja kertoa ääneen, miksi touhu on takapuolesta.

Ennen kaikkea pitää muistaa metalliveljeys – metal brotherhood – ja toimia sen mukaan. Mitä enemmän puritaaniselle pelleilylle annetaan pikkusormea, sitä enemmän se alkaa vaikuttaa elämäämme ja siihen, miten ylipäätään saamme olla.

”Lopulta paholainen aina voittaa. Ne, jotka yrittävät estää meitä tekemästä sitä, mitä tahdomme, vain vahvistavat meitä,” kommentoi natsismista syytetyn Watain-bändin nokkamies Erik Danielsson.

fileri
Antifasisteja on vain kourallinen, mutta metallistit ovat legioona. (KUVA: Fileri)

 

 

 

17 vastausta artikkeliin “Äärivasemmisto vastaan black metal

 1. Huonompi uutinen onkin sitten se, miten ”metalliveljeys” on nykyään vegetaristeja luonnosuojelijoita ja ideologialtaan hipimpää joogapopulaa kuin mikään itu-beatle ikinä. Satut valokuvaan valaanlihapalasen kanssa ja keikkoja perutaan. Pelkkiä kukkahattuja koko roska, suurin osa Tuskapopulasta ostaa helpommin ”ei saa loukata tunteita”-agendan ja pärähtää kyyneliin jos videossa paijataan kissaa vastakarvaan kuin osoittaisi arvoa millekkään vahvuudelle (ja ei, vahvuus ei tässä nyt ole mitään oikeistolaista) . Se popula on totaalisen valmista kauraa äärivasemmistolaiselle pummipropagandalle. Mainstream teki siitä semmosta. Lordi ei ollut edes lopun alkua vaan irvokas lopun loppu. Mikä tässä väjäämättömässä tulevaisuudessa on kaikkein huvittavinta??.. Black metal tulee elämään vain itäblokin oikeistolaisimmissa maissa ja diktatuureissa, joissa äärivasemmistoa tosissaan telotaan. Loppumaailma haluaa kuunnella dragon/unicorn/pandasankaritarinoita anarkohuivi naamalla ja olla ”tosi individualistista ja tiedostavaa yksilöä.” Semmonen se ihmiskunta on.

  Tykkää

 2. True Satanic Black Metallia ovat bändit kuten Darkthrone, Aryan Satankampf, Graveland, Gestapo 666, Satanic Warmaster, Beherit ja Impaled Nazarene. Sinä voit kuunnella Metallicaasi jos tahdot, mutta et ymmärrä todellisesta Hitleric Nazi Black Metallista yhtään mitään. Olet pelkkä poseri ja voit painua vittuun koko skenestä. Black Metal on Todellista musiikkia, jota ei ole tarkoitettu sinunlaisillesi eläimille, vaan todellisille Saatanallisille Misantroopeille, jotka eivät piittaa sinunlaisistasi pelleistä. Black Metal on eliitin musiikkia ja sinä et sitä ymmärrä. Kukaan teistä ei ymmärrä Todellista Satanismia. Olette naurettavia pikkulapsia. Maailmankuvamme perustuu wotanilaiseen hitlerismiin, henkilökohtaisella tasolla Satanistiseen individualismiin, kollektiivisella tasolla hitleriläiseen fasismiin. Ilman ymmärrystä teoreettisesta okkultismista, on turha haaveilla ymmärtävänsä wotanilaista maailmankuvaa. Teistä kukaan ei voi ymmärtää Wotanismia, sillä olette kaikki älyllisesti kuin kastematoja. Te ette voi yltää elitistisen Satanismin tasolle, joten miksi edes haaveilette siitä. Satanismi ja Black Metal ovat eliitille. Todellisille misantroopeille.

  Tykkää

  1. Saatanasta kun toimitetaan, sitä ei ole ilman aabrahamikultteja.
   Hitler ja aryan ovat suoraan yhteydessä heimoyhteiskuntaan ja veljeyteen, kunniasta omiin juurinsa, ts sen tason sosialismiin, ei siis kovin hyvin stemmaa taas ”misantrooppi” -huuteluun.

   Tykkää

 3. Helpompaa olisi varmaan lopettaa pään hakkaaminen seinään ja jättää keikoilta pois bändit joiden riveistä löytyy pvl:ää tukevia tarranatseja, tai muita rasisteja. Maailma muuttuu ja voi olla joko muutoksessa mukana, tai jäädä sen rattaisiin. Onhan siinäkin eroa että kritisoiko lauluissaan valtionkirkkoa vai marginaalisempaa uskontoa, jonka edustajista löytyy enemmän maahanmuuttajia kuin kantaväestöä. Ei tämänkään hahmottaminen pitäisi olla liian vaikea juttu oivaltaa, mutta monille tuntuu silti olevan.
  Ei ole pakko metalliveljeillä kaikenlaisten luupäiden kanssa.

  Tykkää

  1. Että islam on mielestäsi ”marginaalisempi uskonto”? Se, että sen edustajia ei vielä tällä hetkellä ei ole Suomessa sietämättömiä määriä, ei tarkoita sitä, että heidän aggressiivisen ideologian/uskonnon pilkkaaminen ei saisi olla sallittua. Taitaa olla vielä kaiken kukkuraksi ainoa uskontokunta, joka on saanut jopa rauhaa rakastavat buddhalaiset tolaltaan ja käyttäytymään väkivaltaisesti.

   Etninen tausta ei ole mikään peruste syrjimiselle, mutta ei se ole mikään peruste myöskään sokealle puolustamiselle. Vähemmistöstatus ei pitäisi olla asia, joka automaattisest toimii jonain suojamuurina; varsinkaan kun he ovat maailmanlaajuisesti todella suuri joukko, jonka rinnalla suomalaiset ovat kansana vain pieni pisara meressä.

   Tykkää

   1. Minusta kyse on enemmänkin siittä miten nykypäivänä asioita tekee ja miten profiloituu. Jos itse soittaisin black metal bändissä, niin miettisin pitkään ja hartaasti sanoituksia, miten ja mitä niillä ilmaisisi. Islamin pilkkaaminen menee kriittisyyden yli ja on pian vain keppihevonen rasismille.

    Tykkää

 4. ”Minusta kyse on enemmänkin siittä miten nykypäivänä asioita tekee ja miten profiloituu. Jos itse soittaisin black metal bändissä, niin miettisin pitkään ja hartaasti sanoituksia, miten ja mitä niillä ilmaisisi. Islamin pilkkaaminen menee kriittisyyden yli ja on pian vain keppihevonen rasismille.”

  Mistä lähtien black metal on ollut poliittisesti korrekti musiikillinen taiteen ilmaisumuoto? Se genren lähtökohdat eivät ole misään vaiheessa olleet kovinkaan ihmisläheiset, vaan tematiikka on pyörinyt aika tiukasti ihmisvihamielisen ja elitistisen ajatusten ympärillä.

  Islamin pilkkaamista mm. black metallia soittaen harjoittavat myös lähi-idästä kotoisin olevat bändit, joten kai olet myös huolissasi heidän rasistisista ajatuksistaan ja pidät heidän kritiikkiään ylimenevänä?

  Ja joo. Mä en jaksa lähteä edes tuohon ”en minä ole rasisti”-linjalle alkuunkaan. Jos minä olen rasisti siksi, että en välitä tuontiuskonnoista tai en osta ajatusta siitä, että jo Euroopassa maltillistuneen kristinuskon historiaan vedoten tänne tuotaisiin jälleen barbaarista ja Euroopan sivistyksen kannalta haitallista ideologiaa väen vängällä, niin sitten minä olen rasisti. Mitä sitten?

  Tykkää

  1. Kuitenkin toiset black metal bändit tuntuvat olevan salonkikelpoisempia mitä toiset. Ei kai sitten pitäisi tulla yllätyksenä jos keikkapaikat lähtevät alta, kun halutaan soittamaan niitä ”epäilyttäviä” bändejä? Joka kerta jaksetaan kuitenkin ruikuttaa ja uhriutua, sitten taas toistetaan sama homma ja kirjoitellaan nettiin, kun taas kävi näin.

   Asun Suomessa, en Lähi-idässä, valtarakenteet täällä ja siellä ovat täysin erillaiset.

   Tykkää

   1. Black metal lakkaa olemasta vähemmän epäilyttävää vain, jos ympäripyöreästi ilmaisee jokaisen aavikkouskonnon olevan hanurista ja heidän uskontonsa olevan heikkoja varten? Lakkaako esim. nuoria itsemurhiin ja huumeiden sekakäyttöön kehoittavat dsbm-bändit olemasta ”epäilyttäviä” vain siksi, että heillä ei ole mitään selkeää poliittista idiologiaa? Älä viitsi. Tiedät itsekin, että joka tapauksessa jopa nämä natsististen tai fasististen teemojen ympärillä häärivät tekijät ovat pieni marginaali, jonka toiminta keskittyy viihdyttämään pientä uskollista porukkaa, joka vetää mukaansa ehkä muutamia lisäfaneja, joille näiden teemojen kanssa leikkiminen on jo ennestään tuttua.

    Olen kyllä samaa mieltä tuosta, että tästä aiheesta vinkuminen ja siitä uhriutiminen on naurettavaa ja siihen ei tulisi alistua ollenkaan. Ei edes silloin, kun sinun kantaasi edustavat tahot esittävät väkivaltafantasioitaan keikkapaikkojen järjestäjiä kohtaan tms.

    Mutta joo. Suomen valtarakenteet ovat varsin heikkoja tänne puskevan uuden tiellä. Nämä kritiikin kohteena olevat uskonnolliset ryhmittyvät saavat jo sinultakin tukensa siihen, että vastaanottavan yhreiskunnan on vain alistuttava kaikille niille kauheuksille, joista viimeaikoina ollaan paljon puhuttu. Näistä ovat puhuneet jopa tänne tulleet ihmiset, että kantaväestön ei tulisi olla liian sinisilmäisiä ja ymmärtää se, että se mitä he ovat tänne pakoon lähteneet, seuraa heitä perässä kun kantaväestö ummistaa silmänsä ja korvansa.

    Tykkää

 5. Ei ole pelkästään metallitapahtumat mitkä saavat varikset lentämään. Esimerkiksi Helsingissä tapahtuvan Pakanalliset syysmessut sähköpostilaatikko oli viime kesänä täynnä koska se oli bookannut sinne Horror Shopin myymään tuotteitaan. Messujen lisäksi Kattilahalli (tapahtumapaikka) ja tiketti saivat ison määrän maileja joissa vaadittiin tapahtuman peruuttamista.

  Tykkää

 6. Hei,

  Tekstisi kysymyksenasettelu on minusta mielivaltainen.

  Mitä yhteyttä on poliittisella ideologialla ja musiikkigenrellä? Okei, kognitiivispsykologisesti niillä voi olla siten, että musiikkimaku ja poliittinen näkemys saattavat korreloida jollain tavalla. Mutta tämä ei ehkä riitä siihen, että ”vertailu” on järkevää.

  Tykkää

 7. Black metallin henkeen on aina kuulunut uskonnonvastaisuus ja saatanallisuus mutta kyllä esim Goatmoonin tyypit mitä heihin on tutustunut niin vaikka sinänsä ei musa ole NSBM mutta silti äijät on ihan natseja. En sano sillä itekkin vastustan uskoja esim suomessa eniten lestadiolaisuutta ja sitten islamia joka lisääntyy täällä.. Wikipediaa käytin pikaisesti lähteenä niin tämmöistä löytyi: ”Osa kuuntelijoista luokittelee yhtyeen NSBM-yhtyeeksi, koska sen sanoituksissa käsitellään valkoista ylivaltaa ja antisemitismiä. Loputon Gehennan liekki -dokumentissa Lähde sanoo, että hänet on tuomittu hautakivien kaatamisesta.” A: Vitun valkoinen ylivalta ei helevetti se on naurettava ajatus sama ku miehen ylivertaisuus naisesta. B: Hautakivien kaataminen on vitun poser hommaa itse olen satanisti ja ymmärrän että satanismi hyväksyy uskonnon vapauden ja myös irtisanoo itsensä väkivallasta ja mitä tämmönen vitun teinisotkeminen on ku hautakiviä kaadetaan. Toki en tiedä edustaako nää kaverit ees satanismia mutta silti on jotenki naurettavaa ja turhanpäivästä kaadella jotain kiviä. Minusta metallissa tulisi tapahtua ns. uskonpuhdistus tjsp jossa jätettäisiin ulos kaikki natsismia ja rasismia harrastava porukka esim itseä vituttaa kun metalliporukoissa on törmänny aika paljo homofobiaan niin en oikeen ymmärrä sitä vittu uskovaiset on homofobisia me vittu kannustetaan tekemään syntiä ja kaikkea mitä seurakunta ei hyväksy mutta ilman väkivaltaa. Muuten me alennutaan niiden tasolle. Äärivasemmisto ehkä kuitenkin on näillä vainoilla myös häirinnyt syyttömiä mutta jätetään nää GoatSeMoonit vittuun keikoilta niin on paljo parempaa. En jaksa enää enempää kaivaa mitään nyt. – LiekkiFLX – Dark God of the earth.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s